Ramainya sayangkan Eyma♥

Facebook ♥

Beloved Visitor ♥

Tingkatan 3 Sudah Berbakat Dalam Kosmetikal ♥

Assalamualaikum ♥


Ni haa .. Benda paling confuseeeeeee sekali .. *sebutan 'S' tu kasi tebal sikit*
Kolej Vokasional Kuala Kangsar atau TMGS atau SMKTP ?

Aaaaaaaaaaa ... * Terngangaaaaaa *

Semoga tawaran ke KVKK Eyma diterima ..
Eyma ambil kos COSMETOLOGY ♥ Hehehe

Ramai pelik , Eyma dapat 7A 1B , But why must choose VOKASIONAL SCHOOL ?

Memandangkan saya seorang yang TAK suka subs science (SANGAT-SANGAT)
Eyma tanak menyesal macam senior-senior lepas sebab salah ambil kos ..
Betul juga kata Cikgu Megat *Ehemmm..* , Eyma patut ambil bidang COSMETOLOGY

sebab apa ?? Haa .. tekalaaa .. Takpayah ! *buang masa*

Eyma dah ada BAKAT terpendam yang perlu diasah lagi *Laaa katakan*
*Letak jari dalam mulut sambil lidah terkeluar*
Eh , betul laa .. Serious MINAT sangat-sangat .. Terasa semangat pula nak pegi sana ..

Itu saja lah eyma nak cite .. Haha , mesti boring kan ? =,=''
Dah laa .. pegi laaa layan buah hati korang sana tu ..

Terima kasih membuang masa anda di sini , Bubyeee ♥


Pssttt ♥ Online facebook tak ?

Mohon kerjasama untuk Like gambar ini
'' CLICK HERE untuk Like ''

Before jam 12 malam ni .. Tolong laa .. Buat muke kang baru tau ♥
Hehehehehe



Aku HOT STUFF ♥

Assalamualaikum ♥

Pelik sungguh dimata fikiranku yang sekian lama bergodam dalam otakku yang membuatkan
saraf-sarafku bersama sel-sel yang baru hendak mengembang membuatkanku terasa sungguh
begitu serabut dan pelik tentang panggilan yang HAMPA selalu sebut dekat aku ,

'' Budak Hot ! Budak Hot ! ''


*Mungkin gambar ini saja nampak hot*

Eerk ? Apa masalah anda ? Buang tebiatkah ?

Korang pernah dengar berita tak , pasal seorang manusia mati tercekik kaki Cik Eyma Lydia ?
Belum lagi kan ? *Senyum kejahatan*

Sejujur tulus ikhlas dari onak hatiku ini , bukan senang jadi HOT STUFF :')
Eyma pun tak tahu , macam mana Subscribers Fesbuk tiba-2 mencecah 20k
dalam masa 1 tahun walaupun account FB Eyma dibuat pada awal tahun 2012 ..

Ya Allah .. Dugaannya .. Tak terhingga ..
Dikutuk , Dihina , Dicaci ..
Bernanah telinga ini mendengar ..
Sehinggakan .. Nak keluar beli cokelat pun malu ..
Ini baru 20k Subscribers , tak terkata lagi yang mereka diluar sana ..
Inikan anda pula yang teringin menjadi HOT STUFF ..

Eyma malu .. Eyma tahu Eyma tak cukup perfect macam orang lain ..
Dah laaa GEMOK GEDEMPOL.. Harap saja bertemakan MAKEUP ..
Dah laaa SOMBONG gilaaa ..

Mohon maaf kepada semua kaum Adam & Hawa ..
Eyma bukannya sombong ..
Cuma , bila terlalu ramai chat dengan Eyma , jadi serabut nak balas mana satu ..
Ada pulak yang tanya soalan macam nak minta makan taik hidung FREE ..

'' Hi ''
'' Tengah buat apa ? ''

Ngreekkk ~ Ngreekkkk ~ *Cakar Muka*

Tak suka soalan macam tu .. seharusnya tengah ONLINE laaaaaaa !!!
Aaargghhhhhh ~ Stress ♥

So of all .. Bukan senang jadi HOT STUFF di depan mata semua orang ..
Bak kata pepatah budak Kaki Fesbuk , Biarlah HOT STUFF di mata Allah swt ♥
Semoga menjadi pengajaran buat kita dan juga haters di luar sana ..

No More Benci-benci , Yes More Sayang-sayang ♥

Salam kasih daripada saya , Eyma Lydia :)


Pssttt ♥ Online facebook tak ?

Mohon kerjasama untuk Like gambar ini
'' CLICK HERE untuk Like ''



Alhamdulillah , Eyma mengandung 9 bulan baru perasan ♥



Ya Allah .. Gembira sungguh apabila Eyma tahu yang Eyma mengandung ..
Bila perut besar baru perasan .. Hehe , itulah akibatnya tak pegi jumpa doktor ..
Alhamdulillah keadaan zuriat Eyma selamat dan normal ..
Entahlah kenapa hati ini mulai bercelaru dengan perasaan takut ..
'' Bagaimana kalau kawan-kawan , jiran-jiran , saudara-mara tahu yang aku mengandung ??!! ''

Terus Eyma endahkan persoalan itu ..
Terasa setiap hari senyumanku melempar kegembiraan sambil mengusap
manja perutku ini yang dikandung zuriat kami berdua ..
Kenapalah dari dulu Eyma tak perasan dengan kehadiran bayi ini ..
Mungkin , baru first time mengandung , tidak kelihatan besar perutnya ..

Tak lama lagi , insyaallah Eyma akan melahirkan zuriat ini dan digelar bayi milik kami berdua ..
Tak sabar rasanya .. Huhuhu

Pada suatu hari yang tak diduga ..
Perutku seperti ditendang-2 .. Ya Allah !! sakitnya tak dapat ku bayangkan ..
Eyma terus meraung memanggil mama ..
Sepantas kilat mama datang ke sisi Eyma ..
Mama cuba menenangkan Eyma ..
Eyma terus menahan kesakitan yang tak pernah dirasa ..
Dengan nafasnya seperti nyawa-nyawa ikan ..
Kehadiran seorang lelaki yang membawa kenderaan untuk menghantarku ke hospital ..
Perasannya seperti suamiku yang tercinta ..
Tetapi , dalam hatiku mengatakan bahawa lelaki itu ialah ayahandaku ..

Pelik ?! Mungkin kerana terlalu sakit , otakku tak dapat mengecam siapa dia ..
Apa ku heran .. Yang penting .. Bayi ini selamat di lahirkan dengan segera ..
Eyma tanak kehilangan zuriat ini ..
Dah lama Eyma impian untuk menjaga , membelai , membesarkan seorang zuriat
milik Eyma sendiri dengan penuh kasih sayang ..

Tiba-tiba , lelaki itu atau ayahandaku tak jadi untuk menghantarku ke hospital ..
MENGAPA !? Tidakkah KAU nampak keadaanku sekarang ini !?
Mama terus memanggil lelaki itu atau ayahandaku agar menghantarku kerana
keadaan ku semakin lemah..

lalu .. lelaki itu atau ayahandaku terus pergi dengan keretanya tanpa menyatakan apa-apa ..
Kedengaran suara mama yang cemas menjerit merayu pertolongan ..


Lalu , dayaku semakin lemah ..
Melihat dunia seperti kabur menjejaskan penglihatanku ..
 dunia ini terus bergelap seperti menutup mata seribu tahun ..

~~~~~........~~~~~

ASTAGFIRULLAH .. ! ASTAGFIRULLAH .. !
Huhhhhh .. uhhh .. *Nafas tercungap-cungap*
Eyma cuba menenangkan diri Eyma sendiri dengan mengucap beberapa kali ..
Alhamdulillah ..
HuuUmmmm .. *mengeluh seketika*
Ya Allah .. Ku bermimpi rupanya ..
Tangan yang mulanya hangat , tiba-tiba dikerumung kesejukan ..
Terasa seperti benar-benar berlaku pada diriku ..
Perasaanku seperti takut .. seperti gembira .. seperti gelisah ..
Entah mengapa bercelaru sebegini ..
Terlantas satu soalan yang membuatku tidak sedap hati ..
Apakah ini suatu pentanda baik atau buruk ?

Lepas bangun tidur , Eyma terus mengadu pada mama ..
Mama terus jawap dengan suara yang agak perlahan ..
'' Tak mungkinlah ada orang nak hantar sesuatu pada fatimah ? ''
'' Takde lah .. Mainan tidur je tu .. ''

Terdiam Eyma seketika ..
TAK ! Mungkin semua ini hanya mainan tidur .. *celaru*

Berdasarkan cerita , rangkap 1 hingga 3 adalah mimpi 2 minggu sebelum ini ..
Rangkap seterusnya sampai habis adalah mimpi 1 minggu sebelum ini ..
Itu yang pelik .. First mimpi mengandung .. Second nak beranak pulak ..
Apa pulak lepas ni .. Hmmm

Apa lagi .. memang tak sedap hati sangat-2 , direct terus kpd mama ..
Sudah lama Eyma nak berkongsi cerita mimpi Eyma , tapi tak berkesempatan ..

Hope korang semua boleh beri jawapan kepada Eyma tentang mimpi ni ..
Sebab sampai sekarang Eyma tak sedap hati ..
Hanya mampu berdoa dan selawat ke atas nabi untuk tenangkan jiwa yang meracau ni ..

Ya Allah .. Kau selamatkanlahku .. Kau lindungilahku ..
Daripada musuh-musuhmu yang ingin menakut-nakutkanku ..
atau ingin menghantar sesuatu yang tidak baik terhadapku ..
Kau kuatkanlah iman dan kesabaranku dengan ujianmu ini ..
Aminnn yarabbal 'alamin ..

Barbie Doll Makeup ♥

Assalamualaikum ♥

RM50 ♥ (TAIPING AREA ONLY)
Ingredient : Foundation + Bright Pink & Brown Dark Eyeshadow + Eyeliner + Eyelash + Pinky Lips


Testing for doll makeup pula .. Haha
Itulahhh .. Boring punya pasal ..
Habis barang-barang makeup aden dikerjakan ..
Pastu , Eyelash diletak DOUBLE pulak tu ..
Ini nasib tak pakai contactlens , kalau pakai ..
Mesti kakak ai pun terkojot , anak sapo laa sesat dalam bilik dia ni .. Hahaha

THUMB UP ♥ Apa komen anda pula ? Heee

Butterfly Makeup ♥


Butterfly Makeup ♥ RM30 (Right & Left)
Include base makeup (TAIPING ONLY)
Ingredients : Foundation + Eyeliner + Eyeshadow + Lipstick + Lipsgloss + Eyelash


Eeewah ♥ Jadi tak ? Hee , dah lama belajar buat BINATANG ni ..
Akhirnya , jadi juga ..
Nak tau berapa lama Eyma dok mekap-mekap ni ?
OOOOOONE HOUR ♥

Kite harus melakukan sesuatu pekerjaan dengan penuh kasih sayang .. lemah lembut ..
Barulah tak jadi hampeehhh ..
Btw , Eyma minta maaf sebab tak boleh keluar dari area Taiping ..
If korang mai sini , memey sure lah boleh mekapkan ..

haaa .. lagi satu .. harga yang Eyma bagi tu , MURAAHHH tau ..
Ingat tak mahal ke bahan-bahan untuk mekap korang ..
Foundation dah RM30 .. Eyeshadow lagi dah RM80 .. Tak total benda-2 lain ..
kan kan kan ? Haha , so .. Jomlah tempah saya ! Eh , it means .. sebagai JuruMakeup anda ♥

Ouh ye ! before ituuu ..
Eyma nak minta tolong boleh ? Boleh laaaa .. Boleh eh .. Boleh tauu ..

Korang ikut STEP ini ♥ PLEASE ! Sebelum Eyma buat muke comel nanti kang , HAHA


*tuuuu diaa..*

Step pertama

  • Check username dan password yang akan dihantar pada emel korang semua. Sebab akan digunakan untuk log in ke dalam tempat mengundi.
Step kedua
  • Masukkan username dan password yang telah diberikan tadi dan selepas itu akan tersenarai blog-blog yang bertanding. Korang kena undi untuk 3 blog setiap kali undian. Tapi pastikan keutamaan adalah kepada blog www.bonikacak.com. Jika tak, AKU akan hantar pembunuh upahan ke rumah korang kalau korang tak undi AKU. Hahaha. *Takut tak ?*




Result PMR ♥



Not bad right ? Terasa bersyukur sangat-2 ..
Walaupun tercicir 1B .. Haha

Sepanjang hari , Eyma dok terbayang-2 macam manalah keputusan PMR nanti ..
Serious tak yakin 100% boleh dapat 8A .. Target just 5A je ..
Look ! Alhamdulillah .. Berpuas hati juga akhirnya :')

By The Way ♥
Terima kasih Eyma ucapkan kepada rakan-2 facebook yang sudi mengucap tahniah buat Eyma ..
Terasa dihargai pula .. Haha ..
Terkejut juga bila korang sudi like & beri ucapan kepada Eyma
walaupun Eyma post time nak masuk magrib .. Hehe

Huhhh ! Lega bila keputusan dah keluar ..
Korang yang di luar sana di mana yang better than Eyma , tahniah buat korang tau !
And mereka-mereka yang sudah memegang keputusan PMR , tahniah juga buat korang tau !
Tahniah untuk sekolah Convent & TMGS , Tabet gila kat korang !
Insyaallah , Eyma bakal bertukar sekola ke TMGS ..
Hope pelajar TMGS sudi menerima Eyma di sana nanti ♥

Assalamualaikum ♥

OMG ! Mr Ehmad Lydin ??


PERHATIAN : Entry ini hanya untuk suka suki , Mohon tidak terasa atau tersinggung , SMILE 

Assalamualaikum 

Ehem Ehem , hari demi hari , semakin banyak ilmu yang Eyma pelajari ..
Now , Eyma baru nak bukak portfolio photography album on MY FACEBOOK ..

Sesungguhnya esok adalah hari terakhir untuk ANDA (orang Taiping je naaa)
bayaran photoshoot hanya , RM15 seorang !! *tu diaaa .. awat murah sangat?
Karang kasi mahal , banyak mulut pulak .. Un un un .. ? Haha

So now ..
Im going to show ..
to you all there ..
that ..
transform toooooooooo ~~~~

Tranformer !
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.Bertukar !
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Waaaaaaaaaaaaaaaatttchaa ..... !!!



Nampaknyaaa Cik Eyma kite makin kreatif nih *Tulaa , kalau dah perasan , memey sungguh*

Hoho , amacam ? jadi dak ?
Perbezaan yang agak ketara ..
Hanya make up dan edit semata-mata ..
Boring punya pasal laa kata kan ..
Tu laaa .. Siapa suruh tak ajak Eyma keluar bercuti ke London kee .. Paris kee ..
Hahaha , banyak duit ~

Itu sajalah entry saya hari ini ..
Tamau tersinggung-singgung tau ..
Bubyee 


Siapa sangka akulah Ratu Photography ♥

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

Sudah bersawang rupanya Si Belog Gadis Photographer ni ..
Jom kite berkerjasama membersihkan belog Eyma ni ..

Click Here & Click Here 
Ehem , jangan lupe LIKE tau , 
PLEASE !! 

________________________________________________________

Before 


After 


| Photoshop CS5 | GadisShoot |
___________________________________________________________

Auuchak ♥ Amacam ? Style tak ?
Agak tidak berpuas hati dengan hasil ini .. Tah apa yang tak sempurna =,=''
*Psst , Eyma memang suke merengek , Haha*

Apa komen anda pula ?   


Tolong Eyma ! Emergency ♥

 
Contest Style Your Hijab daripada N O U R I S H 
 
Tolong like di sini : CLICK 

__________________________________________________________
 
 
Like here ♥ CLICK
 

8A Milik Kita ! Betul atau tidak ?


Assalamualaikum Duniawi ku 

Semoga mereka di sana sihat sejahtera ..
Rindu yang membuku di sini semakin  menebal ku pendam ..
Menahan sahajalah ubatnya ..

3 hari lagi , ialah saat-2 akhir untuk aku pecut mentelaah ilmu 
sebelum pertempuran yang besar bakal tiba ..

Tak ku sangka , pejam celik pejam celik ..
Bakinya hanya 3 hari ..

Jantungku berkobar-2 bersedia untuk berperang ..
Melepaskan das tembakan yang tepat ..
Dushhhh ! Toink ~ Sasaran tepat 

Kali ini ..
Takkan ku biarkan peluang yang cerah ini lepas begitu saja ..
Mungkin , tiada masa untuk aku berhibur bersama dunia ..
Mungkin , tiada masa untuk aku ketawa seperti mereka ..
Mungkin , tiada masa untuk aku meneliti bintang di langit ..
Kerana , bagiku , PMR adalah penting untuk menentukan hala tuju hidupku ..

Cemburu di hati , Haruslah ada ..
tetapi , kemenangan yang bakal ku kecapi , jangan engkau pula yang cemburui ..
Hahahahaha 


Saya Siti Fatimah Mokhtar ..
Memohon ampun dan restu ..
Jika Si Kecil Hatimu terguris dengan kata-2ku atau perbuatan ku ..
Ampun maaf ku pinta dari hujung rambut ke hujung jari kaki ..

Goodluck kepada calon PMR ..
Berusaha , Berdoa & Bertawal ..
Chayok ! Chayok !
8A , Milik Kita Semua !
Betul tak semua ??

Kita mesti buktikan yang kita pun boleh jadi seperti mereka diluar sana
yang sudah menggenggam 8A dalam tangan mereka ..
Siapa kata kita tak boleh ??

KAU !! Mesti boleh !!
Think for your future ..

Assalamualaikum ♥ ^,^

Eyma nak luahkan something untuk korang (SEDIH)

Assalamualaikum 

Harini , Eyma nak luahkan segala perasaan yang ada dlm hati eyma ..
Bukanlah untuk mengutuk or what ..
Eyma rasa tak tenang if pendam mcm ni je ..
Lagipun , 24 hari lagi nak Exam PMR ..
Tanak frust-2 menonggeng ~


Siti Fatimah nama diberi ..
Entah mengapa tiba-2 jadi seorang yang sensitif ..
Memey laaa Eyma jenis sensitif ..
Tapi , kali ni sensitif tahap MAX ..
Bahaya kan ? :')

Eyma cemburu , sakit hati , sedih sangat-2 ..
Bila kawan baik hilang di hati ..
Walaupun mata masih boleh melihat dia ..

Exchange kelas buat sementara sebab SPM nak guna kelas kitorang ..
Dari situ , kami berpisah ..
Duduk berjauhan ..
Takde laa jauh sangat ..
Cuma , tak jadi partner laa ..
Selalunya kami berdua ..
Tapi kali ni , hilang berjauhan ..

Yeahh .. Sedih .. MUNGKIN ada ..
Dari situ juga , kami kurang bersembang ..
Entah senyum dia macam tak ikhlas pun ada ..
Layan pun , serba kekurangan ..
Mungkin , AKU yang salah sangka ?

Entah laaa .. Sayangnya Eyma pada dia ..
Bila lihat dia berborak riang dengan orang lain ..
Bila dia mengeluarkan berita untuk pergi ke sekolah lain bersama orang lain ..
Bukan dengan Eyma ..
"Ouhh sedihnya aku" , Perkataan yang dipendam dlm hati ..
Eyma terasa seperti , TAK WUJUD .. GHAIB dri pandangan mereka ..

Mungkin , Eyma tak sepandai mereka ..

Bila dia tanya Eyma , nak pergi sekola mana tahun depan ?
Nak saja Eyma cakap , " nak ikut korang boleh ? "

Tapi , dia dengan orang lain macam gembira bersama ..
Dia tak tahu ..
Hati aku terguris ..
Dia tak tahu ..
Hati aku menangis ..
Dia tak tahu ..
Hati aku perit ..
Dia tak tahu ..
Segala apa yang aku rasa ..
Dia juga tak tahu ..
Aku senyap & buat kerja sendiri ,
diam-2 air mata aku mengalir berlinangan ..

Dia tahu dia gembira untuk bersama orang lain ..
Tak apa laa .. Mungkin , orang lain lebih terbaik buat dia ..

Once upon a time ..
Dia dapat tahu Eyma kecil hati dengan dia ..
Entah mana dia tahu erk ???
Barulah nak pujuk pergi sekolah yang sama ..
Terpaksa "iyaa" kan saja ..

Eyma tekad nak pergi sekolah lain ..
Biar dia & orang lain gembira tanpa Eyma ..
Tengok dia gembira pun , eyma boleh gembira ..

Aku bukan berguna pun ..
Hanya kawan yang berbakat di dunia luaran saja , Bukan kawan yang punya OTAK 100% pintar dalam pelajaran ..

AKU SEDIH .. dari haritu , asyik fikir pasal ni ..
Aku tahu dia serba salah sebab tak jaga hati eyma ..
Tapi , dia lebih jelas mengajak Eyma pergi sekolah sama hanya untuk MENJAGA HATI ..

Persoalannya ialah ..
Adakah dia ikhlas mengajak aku ??
Benar-benar ikhlas ??
Hanya untuk menjaga hati ??
Kenapa tak ajak Eyma dari awal-2 ??
Kenapa dah tahu Eyma kecik hati baru hendak terngadah ??

''Aku ni siapa di mata kamu ??''

Mungkin , jasa Eyma pada kau , kau dah lupakan :'')

Akulah yang tolong lukiskan apa-2 bila kau tak reti ..
Akulah yang teman kau nak pergi mana-2 ..
Akulah yang yang menjaga RAHSIA kau ..
Akulah yang selalu buat kau gelak ..
Kau dah lupa , Kawan Baik ??

Mungkin , kawan baru kau lebih better than aku ..
Rahsia pun , entah banyak kau rahsiakan dari aku ..
Siap berbisik-2 dengan orang lain ..
Selalunya aku ..

Hahaha , Eyma jelous ke ni ?
Haiishhhh ! Kau ni Eyma ..
SS (syok sendiri) je lebih ..
Apalah ! Hahahaha :''D
Kawan ramai dalam dunia ni ..
Takpe Eyma .. Kau buktikan kau boleh dapat 8A dalam PMR ..
Biar diorang sedar , Kau ni manusia BEROTAK macam diorang ..
Barulah diorang nak berkawan dengan kau ! Hehehehe :''D

'' Tak ada siapa yang tahu apa yang aku rasa ''
'' Kesedihan aku tak pernah aku alami sebelum ini ''
'' Hilang cinta tak seperit hilang kawan ''

Thank Ayu sebab jadi kawan partner dalam kelas :')

P/S : Korang mesti tak sangka , Si Muka Happy seorang yang sensitif .. Humm ~

Like Jika Anda Comel 

Tawaran jadi model tudung lagi ? Kelaslah kau Eyma !


Assalamualaikum 

Cam biasa , bersawang habis blog Eyma ..
Raya oh Raya ♥ Tahun depan kite jumpa lagi eh ..
Insyaallah ..

*Lari Tajuk =,=''*

Haaaa , berita terbaik .. Tawaran dari Ar Rawdah 
Tu diaaa .. loncat punya loncat kalah berok .. Haha ..
But but but , Eyma rasa takut sedikit lahhhhhh ..
pasal........................

*Iklan*


Pasal .. Takut ayah tak izinkan ..
Sebab Eyma anak dara lagi ..
Perempuan ..
Takut nati kata tunjuk muka macam tunjuk aurat pulak ..
and macam-2 lagi boleh dikaitkan ..

Lepas berbincang dengan mama ,
Mama benarkan ..
Dengan syarat , tutup segala aurat yang eyma ada ..
Alhamdulillah ..

Ramai orang kata , '' Kecik-kecik dah pandai cari duit , Cayallaaa ! ''

Eyma bukanlah mata duitan macam korang sangka ..
Kehidupan tiada yang senang lenang , mesti ada PROBLEM gak an ?
Sama macam Eyma .. Takkan nak cite kot ..
Hal PERIBADIKU 

Ewaahhhhh ~

CLICK PADA GAMBAR UNTUK LIHAT LEBIH JELAS


Example tudung jeee .. memang cun doh !
Hey girl ! Mahu ??? Jom laa beli 

Terbaik punya kain doh ! Im SWEAR !

CLICK ----> Singgah sini plak 

Like Jika Anda Comel 

Hari Raya MakeUp ♥


Assalamualaikum ♥

Hye Si Gadis di luar sana ..
Haaa .. Seperti yang telah dijanjikan , Video tutorial cara Eyma
get a soft lips & simple eye makeup for hari raya ..

CLICK HERE UNTUK LIHAT DI YOUTUBE !
_________________________________________________

♥Eye Makeup♥

1) Pink & Yellow Eyeshadow
2) Use your Eyeliner / Pencil (BLACK & WHITE)
3) Apply your mascara

video

_________________________________________________

♥ Soft Lips ♥

1) Pink lipstick
2) Ratakan SEDIKIT je .. (Jangan semua)
3) Gunakan pengilat bibir

video

Here we go ! ♥




Itu shaja .. Pandai-2 laa awak lihat & tiru ^,^

Ouh yeah ! Look like Eyma pakai blusher kan ?

Ni Tipsnya kepada yang takde blusher :

1) Celek sedikit gincu (merah) atas tangan .
2) Ambil sedikit foundation , campurkan dengan gincu itu .
3) Tonyoh-2 laaa sampai sebati *Ewahh .. Dah macam nak memasak plok*
4) Sedia untuk dipakai ^,^

P/S: Adakah akan jadi effect pada kulit anda ?

Jawapan: Eyma dah berpuluh-2 tahun guna , No effect ^,^
Up to your lipstick laaa .. Tengok laaa jenama apa ..
Maybe ada bahan-2 yang awak tak sesuai ..

Haa .. Nak suruh Eyma buat tuto ape lagi ?
SILA KOMEN !

Assalamualaikum ♥

Suka Entry ini ? LIKE okeh !

Hijab ? Purdah ? May I ? PLEASE ♥

Assalamualaikum ♥

Semua sihat ?? Alhamdulillah ..
Puasa penuh sepanjang Ramadhan ni ??
Haaaa... Adik-2 kat luar sana jangan tak puasa tau ..
Nati dosa .. Sian mama & papa tanggung .. ^,^

Cuci mata tengok gambar ni dulu :
Tutup dagu ! Aurat wanita juga ♥




Cantik kan bila seseorang wanita berhijab ?
Especially Ibu Bapa kita .. Lembut je hati memandang anak-2 merek camni ..
Eyma sebenarnya dah lama pendam tentang sesuatu bende ni ..
Nak cerita kat orang takut dorang kata Eyma ni dah buang tebiat ke ape ..
Tu laaaa manusia .. Orang nak berbuat baik , cakap macam-2 ..
Kang tak buat baik , lagi cakap itu ini ..
Hanya mampu SENYUM dan Tak perlu kata apa-2 .. =..=''
Eyma hanya mampu meluahkan dalam Diary Eyma ni je ..
Iaitu , Blog Gadis Photographer ♥

Eyma teringin tersangat teramat sungguh nak pakai tudung labuh ..
Semenjak abis darjah 6 , Eyma tekad nak pegi sekola agama ..
Tapi , peluang nak pergi memang dah dapat ..
Cuma .. Eyma kena ulang alik .. Sekola tu jauh ..
After solat istikharah , Eyma tak jadi pergi ..
Maybe , ade kebaikan Eyma tak pergi ..
Terima seadanya .. Hanya Allah yang mengatur segalanya .. ;')
Tapi , agak laaaaa .. Sedih jugak tak dapat pergi ..
Serius minat sangat Bahasa Arab , Belaja tajwid Al-Quran & macam-2 lagi ..

Masuk je sekola menengah kebangsaan , Eyma tak boleh pakai tudung labuh ..
Eyma dapat jawatan Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) .
Pakai ves , so .. kene masuk tudung kat dalam ..
Adududu .. Kelemahan pakai ves ialah ..
Terserlah keperibadian wanita .. *Paham-2 je laaaa*
AAARRRGGGHHHHHH !
Malunye , tapi terpaksa .. sebab itu undang-2 sekola ..

Kelihatan pula kawan sekelas Eyma ..
Molek je dia pakai tudung labuh ..
Sopan santun , Lembut bila berbicara , Pandai ..
Terserlah keayuannya .. Serius Eyma terpegun ..
Pernah juga nak tiru dia , tapi tak boleh ..
Eyma jenis suka main-2 , mesra-2 , GELAK-2 *HAHAHAHA*
Hati Eyma sering bertanya ,
'' Bilalah aku mahu jadi seperti dia ?? ''
Hmmmm .... Kapan lagi yaaa ???

Lepas 3 tahun , masuklah Eyma form 3 ..
Entah bila saat detik Eyma teringin sangat-2 hingga tak terkata ,
Nak pakai purdah + tudung labuh + baju kurung ..
Sampai sekarang Eyma dalam proses nak suruh mama jahitkan tudung labuh ..
Cantik sangat-2 bila tengok gambar orang berpurdah ..
Kesucian yang terserlah dalam diri dia dapat Eyma rasakan ..
Hmmm .. TAPI ..

Tidakkah orang akan berasa pelik kalau tiba-2 kita berpakaian seperti itu ?

Eyma selalu berdoa , supaya hati Eyma terdetik untuk cuba pakai macam tu ..
Eyma belum bersedia lagi untuk memakai PURDAH ..
Tapi .. kalau nak pakai tudung labuh , Insyallah Eyma dah bersedia ..
Haritu dah try cuba tudung labuh mama ..
Waaaaaaaaaaaaaaa.... Omey laaa saya ♥ ^,^
Ehh , tak salah kan kalau puji diri sendiri ???
Now , Eyma dalam proses nak buat Style tudung labuh ..
Yang menutup aurat especially bahagian dada wanita ..
Longgar , Kemas & Cantik bila dipakai ..
Tak lupa juga Eyma akan informkan dekat sahabat-2 sekalian
bila tudung tu dah siap Eyma reka ..
Nantikanlahhh ..

Insyallah , time raya Eyma pakai tudung tu ..
So .. Korang diluar sana , boleh lahh ikut contoh tudung Eyma pakai ..
Insyallah , anda akan menjadi lebih AYU daripada biasa ..
Eeewaaahhh .. Hehehe .. Lari tajuk plak ..

Wahai sahabat-2 & pembaca sekalian ..
Untuk pengetahuan semua ..
Eyma tidaklah sesempurna mana pun ..
Nak pakai purdah & tudung labuh , Eyma pun nakal & jahat jugak .. *sikit jee*
Eyma pun ade dosa .. Tak semestinya orang yang BAIK betul-2 alim je boleh pakai ..
Mana aci kalau gitu kannn ..
So .. Korang di luar sana ..
Doakanlahh semoga impian Eyma ini menjadi kenyataan ..
And , I hope .. I will be a Solehah daughter until to Syurga ♥

Aaaaaaammmmmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ♥
*kena panjang-2 .. Excited ^^*



Itu sahajalah Eyma nak kongsikan kepada sahabat sekalian ..
Harap-2 semua dapat jadikan pengajaran & ikut jejak langkah yang LURUS ke jalan Allah swt ..

Assalamualaikum ♥

Suka Entry ini ?? LIKE tau 

Sakit apa pula kali ini , Ya Allah ??


Assalamualaikum 


Jantungku ....... Urhhh !! ;''((
Eyma batuk dari 2 hari lepas ..
Sikit-2 lama-2 jadi sakit ..
Sehingga hari ini ..
Terasa jantung mcm nak pecah ..
Tak boleh eyma bayangkan balik ..

Lepas berbuka hari ni ,
Eyma batuk-2 ..
YA ALLAH !! Peritnyaaaaaa rasanya ..
Salur nafasku seperti dimain tutup buka ..
Dalam hati Eyma ..
''Kau janganlahh tarik nyawaku dulu , Aku tidak bersedia.....''
'' Berikan peluang untuk aku bertaubat , Ya Allah ! ''

Batuk dan batuk ... Dah try menahan ... Tapi tak boleh !
Batuk jugak , sakit nyaa .. Allah ~~~
Seperti pisau menusuk jantung !!
Tekak pulak , Kahak yang membara menyerang ..
Kalau tak derdehem , Tersedak pulak ..

Eyma try pulak telah air liur ..
Allah ! Otak rasa nak tercabut ..
Sakitnyaaaaaa......
Apatah lagi kalau sakit mati..
Ini baru sedikit....

Hanya kau ku bersujud ... ;''((

Sakit ini membuatkan kepala Eyma rasa pening yang teramat ..
Mau saja Eyma jatuh terlantar ..
Mujur Allah masih beri kekuatan kepada Eyma ..

Ya Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang ..

Kau sembuhkanlahh daku dari penyakit yang berbahaya ..
Kau sihatkanlah daku dari segi fizikal & juga mental ..
Aku ingin jadikan Ramadhan ini baik-2 saja ..
Ramadhan inilahhh aku dapat mengeratkan hubungan denganMu ..
Kerana sakit , Aku takut tidak dapat beribadat dengan sempurna ..
Sembuhkanlahhh ku Ya Allah ..

Aminnnyarabal'alamin ..

Suka Entry ini ? LIKE tau !

Kejadian Tak Diduga Hari Pertama Ramadhan Ku ♥


Assalamualaikum ♥


Takde keje nak buat .
Sambil tunggu gewe Eyma tak sampai-2 .
Suh teman pegi library , beli tudung raya & kasut je .

Hehehehe 

Baju raya mama buatkan .
Tak siap lagi .

On the way #

Btw , Baju raya Eyma wane Hitam + Pink 

Cantiknyeeeeeeeeeeee ! Suke-2 ! ^,^
Destinasi pertama : Library !

Sampai-2 je . Ewahhh~
Mesti tak ramai orang ni ..
YEYEYE !! Boleh buat kepala sendiri !! *Kidding*

Ku melangkah kaki kanan masuk ke dalam library ,
Menghirup udara econ yang segar di pagi yang mulia ini ,
Ku memandang sekeliling ,
Kelihatan 3 - 4 abang-2 , *Ehem-2* sedang baca surat khabar .
LOL , tu jeke yang datang ??? Hahaha , Sedehhh nyeee ~

Ku terus berjalan dengan senang hati .
Tiba di '' PORT '' bacaan .
Ku lihat hadapan .

Hahahaha !
Kan dah agak ape yang Eyma cakap .
Ce tengok sapa yang datang .
Alahai ..
awat orang BANYAK sangat !! O..o''

Tingkat bawah penuh ..
Apatah lagi , tingkat atas =..=''

Nak duduk mana ni ????????
Kenapalahhhh Eyma tak bawak kerusi spare kat rumah .
Adudu ~
Ku mencari tempat utk duduk ..
Kelihatan ada tempat kosong ..

Disitulahh permukaan di pijak ..
Disitulahh kami terpaksa duduk ..

Kerusi itu ialah ..
'' Kerusi Pemijak '' * Alaaa , kerusi tuk amik buku yang tinggi-2 tu .

=..='' Dengan muka yang tak malu , Silakan duduk jemput Si Bangku itu .
Nasib baik kerusi itu dilindungi oleh rak-2 buku yang tersusun rapi .

Lepas buat homework , Melangkah keluarlahh Eyma dari situ .
Before keluar , Ku berjalan disebelah sekumpulan GIRL-2 yang comel .
Eyma dengar dorang panggil , '' Kak Eyma laaa , Kak Eyma ''
Ce pandang belakang , Dorang dok pandang-2 Eyma .
Alahaiii , Nak tegur tak kenal .
Hanya mampu melimpah senyuman bersama kening terangkat .
Hahaha , ye laaaa .. Orang tak kenal panggil kite , Mesti lahhh buat muka tertanya-2 ann .

Huh ! Lagi selesa duduk dalam keta .
A'aaa laa !! Kenapalahh tak bawak keluar jee kerusi keta ni , HAHA !

Destinasi seterusnya :

Time menawaf DUA bangunan Tesco & Taiping Sentral ,
Terlintas sesuatu dalam fikiran .

'' Alamak ! Haritu Birthday DIA laaa .. '' *Ehem-2~
'' Dah janji tak beli-2 pun , Better beli sekarang ''

So .. Eyma pun singgah dekat sebuah kedai hadiah
*Seriusly semua barang-2 mahal yang teramat*
Tapi !! Berkualiti & Puas hati !!
Nak tau kedai apa ?

♥ The Gift 

Rambangnyaaaa mata melihat .
Tatau nak beli apa .
Tiba-tiba .
Aku dengar bunyi instrumental yang sangat nyaring , merdu , lembut .
Darimana bunyi tu datang ?
Tengok-2 , bunyi tu datang dari budak kecik tomey tu .

Di situlahhh Eyma tertarik dengan satu benda yang budak tu pegang .
Seriusly dari kecik sampai ke besar Eyma suka bende tu .

Nak tau ape benda ??

Jeng Jeng Jeng ..  ♥
*SNAP & EDIT BY GADIS SHOOT*

Haaa .. comel kan ? Goncang-2 , Turun salji ~
Terasa sejuk plak Malaysia macam kat Greenland , Huhuhu ~
*Sempat pulak berangan yeee Cik Eyma ni*

Bende ni ade yang boleh dengar bunyi .
Bunyi yang budak kecik tomey tu pusingkanlah .
Tapi , Eyma beli yang takde bunyi je .
Sebab , '' M . A . H . A . L ''
Kalau beli bende alah tu , Boleh dapat 3 helai tudung bawal .
Caya tak ? Tak caya sudah ;P

Btw , sebab tu Eyma beli 2 ketul bende comel tu *KECIK JE PUN ~
Patung Hello Kitty , Pink & Blue 
And then , Beli kotak colour biru .
Sebab DIA suka biru .

Tapi kan .. Tak rasa ke bende ni macam budak-2 punye ?
Hahahahahahaha 
Walaupun bende ni kecil-2 cili padi ,
Tapi harga .. Tu diaaaaaaaaaaaaaa ..

'' Nak beli tanak ? Nak , Tanak , Nak , Tanak ? ''
Tu je laa dalam fikiran Eyma ..
Bende ni TOMEY , Beli je laaaa .. Lalalalala 

Abaikan ~ Janji , Bende ni hadiah dari Eyma & MAHAL .

Hargai oke ! Hohohoho 

Di samping itu ,
Ku berjalan mencari arah .
Ke kiri , Ke kanan , Depan , Belakang , Atas , Bawah . *Bohong sangat*
Tatau arah mana nak pergi .
Sebab , semua barang dah beli .
So , Mari kita balik !

Itu sahajalah aktiviti hari ini ..
Nak kata tolong mama masak , Takde pun baunyee ..
Tengok-2 , Dah ada ats meja makan ..
Waaa ~ Tak sabar nak berbuka 

Hello !! Saya gadis yang suka tolong mama masak oke .
Jangan pikir bukan-2 ! hehehehe ~
Menegakkan keadilan !

Harini insyaallah Eyma tolong masak tuk korang semua .
Huhh ~ Jenuh aden ..
Hahaha . Oke laaa .. tu je laa ehh ..
Esok kite post lagi ^,^

btw , SELAMAT BERPUASA SEMUA ! <--- Click Siapa Rasa Dia Perempuan #

Assalamualaikum 

P/S : '' DIA '' . Korang mesti ingat SPECIAL BOY FRIEND kan ?
Ade ke patut !!?? =..=''
SBF manalahhh yang nak terima hadiah macam JAMBU gituu ~
Untuk my BEST FRIEND ever laaa ..
Called Ainin ♥ She is Beautiful .
Nak kenal-2 ? TAK BOLEH ! ^,^

SUKA ENTRY INI ?? LIKE OKEYH !!