Ramainya sayangkan Eyma♥

Facebook ♥

Beloved Visitor ♥

Tawaran jadi model tudung lagi ? Kelaslah kau Eyma !


Assalamualaikum 

Cam biasa , bersawang habis blog Eyma ..
Raya oh Raya ♥ Tahun depan kite jumpa lagi eh ..
Insyaallah ..

*Lari Tajuk =,=''*

Haaaa , berita terbaik .. Tawaran dari Ar Rawdah 
Tu diaaa .. loncat punya loncat kalah berok .. Haha ..
But but but , Eyma rasa takut sedikit lahhhhhh ..
pasal........................

*Iklan*


Pasal .. Takut ayah tak izinkan ..
Sebab Eyma anak dara lagi ..
Perempuan ..
Takut nati kata tunjuk muka macam tunjuk aurat pulak ..
and macam-2 lagi boleh dikaitkan ..

Lepas berbincang dengan mama ,
Mama benarkan ..
Dengan syarat , tutup segala aurat yang eyma ada ..
Alhamdulillah ..

Ramai orang kata , '' Kecik-kecik dah pandai cari duit , Cayallaaa ! ''

Eyma bukanlah mata duitan macam korang sangka ..
Kehidupan tiada yang senang lenang , mesti ada PROBLEM gak an ?
Sama macam Eyma .. Takkan nak cite kot ..
Hal PERIBADIKU 

Ewaahhhhh ~

CLICK PADA GAMBAR UNTUK LIHAT LEBIH JELAS


Example tudung jeee .. memang cun doh !
Hey girl ! Mahu ??? Jom laa beli 

Terbaik punya kain doh ! Im SWEAR !

CLICK ----> Singgah sini plak 

Like Jika Anda Comel 

Hari Raya MakeUp ♥


Assalamualaikum ♥

Hye Si Gadis di luar sana ..
Haaa .. Seperti yang telah dijanjikan , Video tutorial cara Eyma
get a soft lips & simple eye makeup for hari raya ..

CLICK HERE UNTUK LIHAT DI YOUTUBE !
_________________________________________________

♥Eye Makeup♥

1) Pink & Yellow Eyeshadow
2) Use your Eyeliner / Pencil (BLACK & WHITE)
3) Apply your mascara

video

_________________________________________________

♥ Soft Lips ♥

1) Pink lipstick
2) Ratakan SEDIKIT je .. (Jangan semua)
3) Gunakan pengilat bibir

video

Here we go ! ♥




Itu shaja .. Pandai-2 laa awak lihat & tiru ^,^

Ouh yeah ! Look like Eyma pakai blusher kan ?

Ni Tipsnya kepada yang takde blusher :

1) Celek sedikit gincu (merah) atas tangan .
2) Ambil sedikit foundation , campurkan dengan gincu itu .
3) Tonyoh-2 laaa sampai sebati *Ewahh .. Dah macam nak memasak plok*
4) Sedia untuk dipakai ^,^

P/S: Adakah akan jadi effect pada kulit anda ?

Jawapan: Eyma dah berpuluh-2 tahun guna , No effect ^,^
Up to your lipstick laaa .. Tengok laaa jenama apa ..
Maybe ada bahan-2 yang awak tak sesuai ..

Haa .. Nak suruh Eyma buat tuto ape lagi ?
SILA KOMEN !

Assalamualaikum ♥

Suka Entry ini ? LIKE okeh !

Hijab ? Purdah ? May I ? PLEASE ♥

Assalamualaikum ♥

Semua sihat ?? Alhamdulillah ..
Puasa penuh sepanjang Ramadhan ni ??
Haaaa... Adik-2 kat luar sana jangan tak puasa tau ..
Nati dosa .. Sian mama & papa tanggung .. ^,^

Cuci mata tengok gambar ni dulu :
Tutup dagu ! Aurat wanita juga ♥




Cantik kan bila seseorang wanita berhijab ?
Especially Ibu Bapa kita .. Lembut je hati memandang anak-2 merek camni ..
Eyma sebenarnya dah lama pendam tentang sesuatu bende ni ..
Nak cerita kat orang takut dorang kata Eyma ni dah buang tebiat ke ape ..
Tu laaaa manusia .. Orang nak berbuat baik , cakap macam-2 ..
Kang tak buat baik , lagi cakap itu ini ..
Hanya mampu SENYUM dan Tak perlu kata apa-2 .. =..=''
Eyma hanya mampu meluahkan dalam Diary Eyma ni je ..
Iaitu , Blog Gadis Photographer ♥

Eyma teringin tersangat teramat sungguh nak pakai tudung labuh ..
Semenjak abis darjah 6 , Eyma tekad nak pegi sekola agama ..
Tapi , peluang nak pergi memang dah dapat ..
Cuma .. Eyma kena ulang alik .. Sekola tu jauh ..
After solat istikharah , Eyma tak jadi pergi ..
Maybe , ade kebaikan Eyma tak pergi ..
Terima seadanya .. Hanya Allah yang mengatur segalanya .. ;')
Tapi , agak laaaaa .. Sedih jugak tak dapat pergi ..
Serius minat sangat Bahasa Arab , Belaja tajwid Al-Quran & macam-2 lagi ..

Masuk je sekola menengah kebangsaan , Eyma tak boleh pakai tudung labuh ..
Eyma dapat jawatan Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) .
Pakai ves , so .. kene masuk tudung kat dalam ..
Adududu .. Kelemahan pakai ves ialah ..
Terserlah keperibadian wanita .. *Paham-2 je laaaa*
AAARRRGGGHHHHHH !
Malunye , tapi terpaksa .. sebab itu undang-2 sekola ..

Kelihatan pula kawan sekelas Eyma ..
Molek je dia pakai tudung labuh ..
Sopan santun , Lembut bila berbicara , Pandai ..
Terserlah keayuannya .. Serius Eyma terpegun ..
Pernah juga nak tiru dia , tapi tak boleh ..
Eyma jenis suka main-2 , mesra-2 , GELAK-2 *HAHAHAHA*
Hati Eyma sering bertanya ,
'' Bilalah aku mahu jadi seperti dia ?? ''
Hmmmm .... Kapan lagi yaaa ???

Lepas 3 tahun , masuklah Eyma form 3 ..
Entah bila saat detik Eyma teringin sangat-2 hingga tak terkata ,
Nak pakai purdah + tudung labuh + baju kurung ..
Sampai sekarang Eyma dalam proses nak suruh mama jahitkan tudung labuh ..
Cantik sangat-2 bila tengok gambar orang berpurdah ..
Kesucian yang terserlah dalam diri dia dapat Eyma rasakan ..
Hmmm .. TAPI ..

Tidakkah orang akan berasa pelik kalau tiba-2 kita berpakaian seperti itu ?

Eyma selalu berdoa , supaya hati Eyma terdetik untuk cuba pakai macam tu ..
Eyma belum bersedia lagi untuk memakai PURDAH ..
Tapi .. kalau nak pakai tudung labuh , Insyallah Eyma dah bersedia ..
Haritu dah try cuba tudung labuh mama ..
Waaaaaaaaaaaaaaa.... Omey laaa saya ♥ ^,^
Ehh , tak salah kan kalau puji diri sendiri ???
Now , Eyma dalam proses nak buat Style tudung labuh ..
Yang menutup aurat especially bahagian dada wanita ..
Longgar , Kemas & Cantik bila dipakai ..
Tak lupa juga Eyma akan informkan dekat sahabat-2 sekalian
bila tudung tu dah siap Eyma reka ..
Nantikanlahhh ..

Insyallah , time raya Eyma pakai tudung tu ..
So .. Korang diluar sana , boleh lahh ikut contoh tudung Eyma pakai ..
Insyallah , anda akan menjadi lebih AYU daripada biasa ..
Eeewaaahhh .. Hehehe .. Lari tajuk plak ..

Wahai sahabat-2 & pembaca sekalian ..
Untuk pengetahuan semua ..
Eyma tidaklah sesempurna mana pun ..
Nak pakai purdah & tudung labuh , Eyma pun nakal & jahat jugak .. *sikit jee*
Eyma pun ade dosa .. Tak semestinya orang yang BAIK betul-2 alim je boleh pakai ..
Mana aci kalau gitu kannn ..
So .. Korang di luar sana ..
Doakanlahh semoga impian Eyma ini menjadi kenyataan ..
And , I hope .. I will be a Solehah daughter until to Syurga ♥

Aaaaaaammmmmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ♥
*kena panjang-2 .. Excited ^^*



Itu sahajalah Eyma nak kongsikan kepada sahabat sekalian ..
Harap-2 semua dapat jadikan pengajaran & ikut jejak langkah yang LURUS ke jalan Allah swt ..

Assalamualaikum ♥

Suka Entry ini ?? LIKE tau